Friday, November 25, 2011

the adventures of rain dance maggie

Lip stick junkie, Debunked the only one, She came back wearing a smile
Look-alike, someone drug me..They wanted to unplug me
No one here is on trial, It's just a turnaround.. And we go, oh..Well then we go uh huh oh

ibu bapa BABI

Suatu hari Nabi Musa telah bertanya kepada Allah. "Ya Allah, siapakah orang di syurga nanti yang akan berjiran dengan aku?".

Allah pun menjawab dengan mengatakan nama orang itu, kampung serta tempat tinggalnya. Setelah mendapat jawapan, Nabi Musa turun dari Bukit Tursina dan terus berjalan mengikut tempat yang diberitahu. Setelah beberapa hari di dalam perjalanan akhirnya sampai juga Nabi Musa ke tempat berkenaan.
Dengan pertolongan beberapa orang penduduk di situ, beliau berjaya bertemu dengan orang tersebut. Setelah memberi salam beliau dipersilakan masuk dan duduk di ruang tamu.

Tuan rumah itu tidak melayan Nabi Musa. Dia masuk ke dalam bilik dan melakukan sesuatu di dalam. Sebentar kemudian dia keluar sambil membawa seekor babi betina yang besar. Babi itu didukungnya dengan cermat. Nabi Musa terkejut melihatnya. "Apa hal ini?, kata Nabi Musa berbisik dalam hatinya penuh kehairanan.

Babi itu dibersihkan dan dimandikan dengan baik. Setelah itu babi itu dilap sampai kering serta dipeluk cium kemudian dihantar semula ke dalam bilik. Tidak lama kemudian dia keluar sekali lagi dengan membawa pula seekor babi jantan yang lebih besar. Babi itu juga dimandikan dan dibersihkan. Kemudian dilap hingga kering dan dipeluk serta cium dengan penuh kasih sayang. Babi itu kemudiannya dihantar semula ke bilik.

Selesai kerjanya barulah dia melayan Nabi Musa. "Wahai saudara! Apa agama kamu?". "Aku agama Tauhid", jawab pemuda itu iaitu agama Islam. "Habis, mengapa kamu membela babi? Kita tidak boleh berbuat begitu." Kata Nabi Musa.

"Wahai tuan hamba", kata pemuda itu. "Sebenarnya kedua babi itu adalah ibubapa kandungku. Oleh kerana mereka telah melakukan dosa yang besar, Allah telah menukarkan rupa mereka menjadi babi yang hodohrupanya. Soal dosa mereka dengan Allah itu soal lain. Itu urusannya dengan Allah. Aku sebagai anaknya tetap melaksanakan kewajipanku sebagai anak. Hari-hari aku berbakti kepada kedua ibubapaku sepertimana yang tuan hamba lihat tadi. Walaupun rupa mereka sudah menajdi babi, aku tetap melaksanakan tugasku.", sambungnya.
"Setiap hari aku berdoa kepada Allah agar mereka diampunkan. Aku bermohon supaya Allah menukarkan wajah mereka menjadi manusia yang sebenar, tetapi Allah masih belum memakbulkan lagi.", tambah pemuda itu lagi.

Maka ketika itu juga Allah menurunkan wahyu kepada Nabi Musa a.s. 'Wahai Musa, inilah orang yang akan berjiran dengan kamu di Syurga nanti, hasil baktinya yang sangat tinggi kepasa kedua ibubapanya. Ibubapanya yang sudah buruk dengan rupa babi pun dia berbakti juga. Oleh itu Kami naikkan maqamnya sebagai anak soleh disisi Kami."

Allah juga berfirman lagi yang bermaksud : "Oleh kerana dia telah berada di maqam anak yang soleh disisi Kami, maka Kami angkat doanya. Tempat kedua ibubapanya yang Kami sediakan di dalam neraka telah Kami pindahkan ke dalam syurga."

..Walau bagaimana buruk sekali pun perangai kedua ibubapa kita itu bukan urusan kita. Walau banyak mana sekali pun dosa yang mereka lakukan, itu juga bukan urusan kita.

extracted from http://multimedia.eng.ukm.my/jkmb/izat/Kisah%20Pemuda%20Beribubapakan%20babi.htm or
http://multimedia.eng.ukm.my/jkmb/izat/santapan%20minda.htm

JGN LUPA ..jatuh kafir jika seseorang membenci ibu atau bapanya. < sunnah nabi
 
:|
 

Wednesday, November 2, 2011

PENGADIL PERTANDINGAN POSTER KONVENSYEN Q JCORP 2011

today morning 1 Nov 2011, myself and Mr Zakaria Mohammad creative director from procomm sdn bhd been called and appointed ..selected as the judge for the above event, themed ''Transformation Through Quality'.

the comp was one of the programme highlights..aiming to give recognition to the efforts for Johor Corporation board of department (kuntum) in contributing suggestions and ideas throughout the year..
..it was an intersting experience judging arnd 40 plusposters.. and select the best -3 posters   :( aduhai takda gambar nak share, hmm i hope theygonna send me some photos huhu;p

snippet: i have experience of judging peeps for some karaoke contest for puteri pacific, 2 times kot. but this is the first time for a poster comp =] cool! jcorp pulek tuh..alhamdulillah

Thank you norlelawati, nirubah, ermita amir and Johor Corporation - pn lela, pn azizah, En Fadil, for giving me this opportunity :) thank you for the token/cash and secret garden mini hamper  <---"haha balik rumah siap kau sang bini! kasi wangi!;p ehee 

Friday, October 7, 2011

i am a man called husband; 18 sept 2011

akad nikah di masjid jamek majidi, jalan sawi..17sept 2011
majlis di rumah Norsiah bte Najib 18 sept 2011, hmm ramai yg tak sempat2 nak invite dan ramai juga yg tak sangka2 aku jumpa :) ..alhmadulillah for a start. thkss gak ibu bapa, famili dan rukun tetangga, sahabat handai alik n nuris, taufiq dan semua yang ada..
shamsul gerak singkir aku carik giler vavi dtg juga bersama azmi target, alhamdulilah n thks dtg guys walaupun abg din dan firhan tak dapat dtg=]  ..sayang korang semua!

hmm surely missout my dear gud frens fadilah yatim aka decma, lely n hadi, tengku photography and lots of frens frm KL and across Msia. banyak lagi, chris jee, bos2 lama aku zaidon, rani siteh, sharin, wan mahmud ;) frens of the indie scene nazartcore, amrud dan zac, andy inspire records, yusri joho,  hmm ridan and uda.. gosh! paklie magie eyes pon!! my wedding day! huhu takjemput!
salam cinta dan salam hormat kat semua..

Bob TSS might be bz, aku fetch kad kawin aku kat PosLaju pos office pontian..takda org kat kedai monorail tuh, posmen hantar balik.

Roy got emergency went down to sarawak, too bad roy, pity you..neway thks for calling bro

i met Toya frm Laila's Lounge.. a day before my akad nikah..p/s: hmm gud luck for yr project with bai and annas.. c u guyss soon ya! salam hormat

*****
 ..but then, my gambus teacher passed away on the18sept! :( missed him so bad, tak kesempatan,terlepas pandang taksempat bagitau pun im going to get married huhu..
 =( 3 day after the wedding day, his wife called and told me the bad news. myself, my wife and my mum went there and pay her a short visit.. yes makcik, i shall call yr eldest son and insyallah perjuangan beliau ada kesinambungan, Insyallah.. =]

:D i met Anuar TCHB, silaturrahim disambung semula setelah dia terputus dgn myself and my band Decma&tchb selama bout 5 yearrs! he came to my wedding day with his wife Azura dan 2 org anak =]
p/s: last week we jammed at pontian jhr ..and it was cool.. hmm well its up to you..in a band again my frens?;p..
ALHAMDULILLAH and Bismillah ...Insyallah for anything and everything ..

Semua yg aku nak buat akan diteruskan, music, msc, pertubuhan weird art etc..
Semoga perkahwinan ini membawa kurniaan rahmat dan berkat dari Ilahi..
Satu penghijrahan untuk-Mu, dengan rasa Kesedaran dan keperluan, lebih Bertanggungjawab!Amin..




Monday, May 2, 2011

al-fatehah

Rindu semuanya... nenek baru je meninggal dunia Jumaat lepas, dlm 3.01pm kata li..
pastuh 2 hari kemudian, mak apis cikgu sekolah agamaku meninggal dunia pulak :(

yang pasti, kedua-duanya seorang ibu.. dan pendidik,
yang sememangnya kuat dan tabah dalam segala-galanya..




adakah aku jiwa yg ingin berkorban..dalam apa ya? =(

al-fatehah buat mereka dan segala umat yg berjihad dan berkorban utk agama Islam dan kebenaran yg hakiki



=/ adib

Tuesday, March 29, 2011

10 years of working in a Cave

You're living in a cage!like a robot where you go to werk and sleeps in the nights and its all day long!
You're in a cave, man!!Go out and spend the time of yr life!have music and fun bro..

all the above words is time lepak chitchat with a fren named Danny Dont Panic M'sia last 2yrs and in some time wit few of my great great frens that kinda concern bout me =]
Its a motivations!..rite?!I've been with the Pan Pacific Johor bahru since year2000 starting frm assistnt Artist for Chris Jee when i'm still studing in Cosmopoint JB..
well at this point of view is where..yea..time goes by.. ive been promoted..and responsible for Art Department..and have assistants too!:D

I was lucky enaf ..ive been assistd by cool and superb peeps in Graphic Designs.. hmm bila aku inteview diorang nih, semuanya aku pasti ..aku cakap,bagitau "..kau nih qualified graphic artist/designers..mmg bleh buat mcam aku buat kat sini.. tapi taksesuai kerja dgn aku sbgai assistant artist, ..tapi its ok utk pengalaman assnt artist.."

So ok lah, people do come and go!? ..kita bukannya malaikat, manusia perlu diperingatkan.
..as per now..I'm assisted, working with Razak Yahya and Raihan Rohanai (introduce by fad sankurro and a fren/lecturer-Azrin, cosmopoint jb college ) :D

But Before Raihan, and not so long a go..ive been working wit this 3 great peeps:
Aleek (Faris Azwan Nasiran)
-with me in a hobby-music project wit decma&tchb,
-WeirdArtPro; ownership with me..and stil supportin! :) .Now working as Graphic Artist in Pulai Spring Resorts Johr Bhru. married wit 1 childrn.










Fad sankurro or Fadly Feddy Mokhtar
-once the creative for branding decma&tchb music -cd covers etc dia yg kenalkan dgn vocalist fadilah yatim/decma
Now self employed,establised Prologue Photography . married wit 2 childrn.

YusriPixel or yusripatutdibunuh /Yusri Bachok -introduce by my bro fadhli abd majid
-once wit Bangkit Art Group and once weirdArtPro comittee membrs for graphics and helps a lot for Decma&tchb continues fad's artwork/flyers..
Now wit JOHO Sdn Bhd of Azrafe Zaki, my junior in SMTeknik JB.. hmm zac juga vocalist komplot
 salam hormat geng..hopefuly we must meet again ok=]
But, do all things Come Again ??:)

persatuan-persatuan dlm persatuan..no lines

well, indeed..sometimes All things Do Come Again:)

hopes if theres something we can workout..
firstly, we MUST seek it from the heart;
No negative no plastic..theres No Lines in between us..
Semuanya Harus Bertambah Baik utk Yg Terbaik..insylh.


=]
new fren to support the grand projects..Mohd Zulhilmi Bin Abidin.. will blast the offer letter soon:)















*currently he's working as Public Relations (Sponsorhips) in Persatuan Bekas Polis Malaysia Bhgn Selatan.

Salam indah for him and the 'upcoming team of mine =]

Friday, March 25, 2011

music is like maths and science..its a part of Me ~life`

Sudah 2 ahad with a friend named Uda..we spend times together bla bla bla talk and play music .. he came from well most of the day loves electro and hiphop,bboys, knows graffiti, hav heard bout thesupersunday, indie scene, he's into animate/video clippin etc.
* He can manupulate and play any music!He's a DJ =]

i guess this is what Space Gambus Experiment once said " play the music, not the instrument"

..well it is sure an unplesent suprise and maybe it could be..this is it! the new recipee!

This morning, while driving my car to work..Paklie face came out frm my mind which i met him at his Magic Eyes Studio in Feb2011 with Amirul -the band's drummer aka the most rising musician :) in thecouldhavebeen
..Pakli said "takpe, insyallah..apa-apa yg berlaku pun, istikharah jer adib.."
..he countered/offered myself for the mainstream musics; ..to sell songs..plus to sell the album -the whole unreleased tracks consisted of 11 songs =| ..hmm
Rather than that, 2 years ago at few times he asked me to write song for him-sell a song/any song of mine to him.. hmm he really trust in what i am doing.. Aku betol hormat kat dia lah!
sedar tak sedar aku ada much songs in hand.. ada lah few wit few nice peeps

Am i good at songs compositions?well insyallah..i am sure in what i am doing now..
I am getting old but Mj or mnasir lagi tua kot;p
But theres always a hope. although Aleek the bassist has recently left the band, biasalah marriage?! actly lagi bagus. Hormat kat Aleek, sebab dia tidak tergantung.. thres No Wait&See kind of thing =]..
aku tak kejar sangat, its still a hobby; manalah tawu ada rezeki..adalah ia..

This is a thinking of what might not you are thinking of..
 ..i hope and i pray..as you r praying for a hope, or what else..rite?

current: surfing cgunit.net andy kehoe
nice artworks

Thursday, March 24, 2011

Persada Johor Anuar Zain


raihan's artwork;) ..email blast for puteripacific/persada johor bahru
well, let's head for persada johor guys!! :D 

..have yr wish johorrian ..its anuar zain coming to town!:D

past events: khadijah ; faizal tahir

*snippet: hmm i'm thinking of horses.. well i guess the website of persada johor maintained by the webmaster.. by faiez =]  ..here's the blogspot http://www.kersisek.blogspot.com/


:)

Wednesday, March 23, 2011

thoughts of THE DAY

well, indeed cabaran yg lebih dan banyak dari org lain..kita jadi matang kot ;D
..cuma mmg kita bukannya malaikat, no worries

..akal, nafsu, perasaan n hati - every single things in dis world-evryDay frm evrytime i wakeup in th mornin, go to work,go anywhere,weekdays,weekends, talkin on the phone wit you or anyone else, mano to emano, hanging around, Seeing YOU and til i go to bed.. makes me alive!and yet kicking!:)

Insyllah..

and do i memerhati, mendengari, memahami, mengingati, menghayati, MENGHALUSI dan pusing/mula balik 2 or 3 kali,  plus..mendorongi?

Tuesday, March 15, 2011

Once we we were there..

Saya suka
- merekod lagu buatan sendiri,
- kadang2 sengaja dan tak sengaja merekod perbualan telefon, emails, messages serta aktiviti harian walaupun perlu berkarya menaiki lori ke seberang tambak ..Takpelah,tadahal.. kadang2 kita takberniat dalam sesuatu musibah atau cabaran ..kita hanya perlu Ingat-mengingatkan Bersama..

Now, im ready not because of my friends; i am ready because of myself! always ready dgn ilmu yg Se-Ada-Nya. Semuanya alhamdulilah mungkin berkat ikhlas bersama guru-guruku Abg Din, Pakli dan Cikgu Hussain.. gagal?;p.tak lah- belum lagi..kann im still learning;) i hope my friends pun kongsi learning. Perlu juga konon2 masuk air kot;p
hati ke hati, rezeki itu Allah yg Maha Pemberi.

If we are into a one small scene, once playing in the same playground.. its a 'dua hala communication'
..walaupun kita pernah berkawan, first time jumpe je trus dapat gula2 berangin, tepuk dua belah tangan, suka akan sesorg tapi akhirnya tak suka akan seseorang, i'm okay!
patutkah kita benci hina dan biarkan dia enak-enak begitu saja? ..sorry k, but no worriies..insylh aku carik kau gak ;) insyAllah..

=]

Wednesday, March 9, 2011

things happend for a reason..there's No SUCH things as coincidence

alhamdulillah.. Mr Zulkifli Salleh or Bob aka Kioue from the super sunday is the Chairman of Supreme Committee/Creative Artiste for Weird Art!Youth+Arts Kuala Lumpur (reg of youth -ministry of youth & sports M'sia ) ..well its not senam-senam guys, we are looking forward for *r.o.s (reg of society) registration. And we both insylh shall overcome and hold the responsibility for both youth and the society!
*We're Still waiting for Pn Shamsiah and Prema for some meetings and discussion to make this happen.

He will be working with myself.. bukan lone ranger k.. so close bahu ke bahu, insylh satu saf ..to build an empire..not for us,but perhaps for our future generations..

So What is the main agenda all about?..we'll update on the progress, hope all peeps able to come and join us soon..
now, its between me and Bob, we havent finalised the motive and objective of this so-called NGO project in papers yet..only in one bahasa we've agreed which i hope and pray for =]
..as for info, we've never keep in tch and lost in life/personal/own ways as we have just recently met and we kinda catch up things together..
Thank you Allah, thank you bob..and the short discussion ended from 1am to 4am..
..it ain't no secret society no more okay :D


so hows it gonna be?

Tuesday, March 1, 2011

A Friendship in the Making..indeed

"These people aren't your friends, they're paid to kiss your feet." - Radiohead

perhaps its a common "A friend in power is a friend lost" - Henry Adams, sent by Troy Edwards
from friendship.com

? its okay i'm alone and no worries i'm on my way with my friends side by side dalam satu saf..insylh
well.. i always said to myself.. Maybe it was all my fault coz i never knew when was the journey ended.. or maybe it was the will of God's to learn from the past tru experience

Alhamdulillah.. Aku kongsi 4 perkara untuk Insyallah selamat. Sebagai pegangan selain rukun2 yg wajib dlm agama.

..ianya boleh cerminkan diri sendiri dan build up rezeki dan sekeliling kita.. kata Abg Din,

nafsu akan ditunggang seperti kuda selepas
perasaan dikawal dan
hati letaknya iman jer, serta
akal letaknya ilmu sahaja.

so..kan kita dah
kita jalan seiring..supaya dapat berkongsi.
tapi yg dapat dikongsi seadil yg diberi, insyallah serasi
tapi jika tiada yg sehati, nescaya semua yg rugi
siapa kapten kapal, siapa kelasi?

iklas kita kasi kongsi..tak sangsi

Whenever a friend suceeds, a little something in me dies." - Gore Vidal
..is it??
hmm.. naaaah tidak ah.
Aku tetap aku..harapan walau hubungan pendek ini engkaulah sahabat sedaging!?
Insyallah, ..doa jer bleh kot



;)

Wednesday, February 23, 2011

HAQQAH itu hakiki ke?

Menuntut ilmu adalah taqwa. Menyampaikan ilmu adalah ibadah. Mengulang-ulang ilmu adalah zikir. Mencari ilmu adalah jihad. (Al- Ghazali)
Yang penting bukan banyak jangka waktu yang dikerjakan tetapi berapa banyak kerja dalam jangka waktu itu

Nice words and thoughts taken from mbjb's website
..hmm doakan diri sendiri dulu sebelum doakan orang lain..pastuh ehee pray for me k geng =] ;D


=] maksud ayat


.

Wednesday, February 9, 2011

mengumpat dan fitnah

"Peringatkanlah kerana peringatan itu berguna bagi orang yang percaya"
extracted frm geraksingkir.com  ..rinduu cikgu!;)
..gerak singkir, the learning subject and techniques, it ain't all about how to combat; or how to punch or kick.

hmm =)

Alhamdulilah...
pada saad ini memahami, menghalusi, menghayati dan mengingati
seiring bismillah..
dengan yakin dan tawakal;
Alhamdulilah..
segala waktu bersamamu-segalanya adalah ilmu..
Insyallah untuk Segalanya, Semuanya..
Amin... insyallah..

p/s: just to remind myself, my bestfriends and others,
with the words NO WORRY! NO WORRIES!
Sememangnya orang yang teraniaya, doanya PASTI dimakbulkan-Nya.


salam indah,
http://www.facebook.com/artdeep1

 
=)

Wednesday, December 29, 2010

weird art! (youth+arts): Christmas Decoration - DIY Snowman

guys!!:D
salam hormat dan salam 1malaysia! =]
..find me here and pls support myself with weirdart peeps

http://weirdartyouth.blogspot.com/


many thks


rgrds/adib

Thursday, May 13, 2010

pak mat kedidi meninggal dunia


pic by my bro fad sankurro
taken at gelanggang seni silat gerak singkir kg melayu johor 2008

Pak Mat kedidi atau Guru Tua Mohamad Bin Chik telah selamat kembali ke Rahmatullah dalam 1.15 pagi (8 Mei 2010 /23 Jamadilawal 1431 ) ..aku dapat panggilan telefon dari shamsul dan taget arnd 2.00am..


...al fatehah, ..semoga Allahyarham dicucuri rahmat dan salam takziah kepada keluarga beliau dan semua pengamal seni tempur buah pukul aliran arwah..

walaupun saya berguru dgn Nordin Hj Hassan(tuan guru seni silat gerak singkir johor) dan selama belajar seni silat gerak singkir, saya pernah potong limau dgn arwah pakmat serta pernah mandi penimbul di hadapan rumah arwah pakmat melalui cikgu nordin bersama-sama rakan pembelajaran yg lain.. Gerak Singkir diasaskan oleh cikgu nordin dan ianya adalah kesinambungan 'Seni Tempur Senjata Lapan Pak Mat Kedidi'

..alhamdulilah, rata-rata kesemua anak murid cikgu nordin dibawa ke mersing untuk bertemu dengan guru tua/waris seni tempur buah pukul mersing..ianya seperti acara tahunan..
Kali terakhir Arwah pakmat dtg ke gelanggang Gerak Singkir di kg melayu johor adalah sekitar tahun 2008

video
malahan sebelum gelanggang gerak singkir beroperasi, pakmat sememangnya di kg melayu menghalusi gerak singkir bersama cikgu nordin...





gambar kenangan

14 Mac 2010 di kediaman arwah ..aku takde time nih;p

walaupun sudah uzur, pakmat masih bersemangat dan sempat mengajar beberapa teknik pukulan /tips



*Arwah tak lepas dgn nasihat supaya jgn bercakap besar, bersabar dan bersolat, hormat kpd org tua, berbuat baik kpd semua insan dan tidak lupa juga utk mendoakan kebahagiaan dunia dan akhirat kpd ibubapa kita..


footnote: soalan pendapat tenaga pengajar gerak singkir, encik Nor Azmi

1. Apa pendapat anda? Adakah perjuangan beliau menuju puncaknya/tercapai? Adakah ianya pasti akan diwarisi oleh persatuan seni silat gerak singkir? -Tujuan akan dicapai bila dilaksanakan..pada pendapat aku perjuangan dia akan menuju puncak jika ada waris, bagi aku dia sebagai insan yang cukup kaya dgn ilmu dan pengalaman. Ilmu yang disampaikan sehingga setiap gelanggang punyai teknik masing-masing dan berbeza-beza..walaupun berbeza, segala ilmu amat bermanafaat kepada semua ahlinya. PSSGS adalah waris beliau, adakah PSSGS yg akan mewarisi adalah terpulang kepada Abg Din sendiri..

2. Adakah persatuan seni silat gerak singkir juga kesinambungan kpd 'seni tempur senjata lapan' dalam dan seiring dgn 'seni silat gerak singkir'(melalui tuan guru nordin) ? - Seni tempur senjata lapan tekpi’ adalah pertubuhan arwah dan sudah diperkenalkan, PSSGS tekniknya lebih sempurna permainannya dan tidak sama permainannya dgn yg lain..kesinambungannya sama dgn seni tempursenjata lapan..bayangkan arwah dtg kampung melayu hari-hari untuk menyampaikan ilmu beliau pasa abang din, disitu aku rasa berterimakasih pada arwah dan bersyukur pada Allah dgn jodoh yang ada..semoga rohnya ditempatkan dgn roh2 yg solleh dan beriman selaras dgn perjalanan umat Muhammad SWT

sila ke senibuahpukul.blogspot.com


Monday, March 22, 2010

faizal tahir at persada johor

gossip gossip hangat!;p ..im doing some designs for Secretaries' Week Luncheon featuring Faizal Tahir at Persada Johor! but den the event has not been aproove yet by the management..they r going to final it tomorrow;p ..if they agreed on watnot and for sure there will be updates at persadajohor.com veryyy sooon-coz the event is on this 21st April 2010!

..below are some of the draft cuts








..welcome to persada johor faizal tahir! =]


;D

Sunday, February 28, 2010

aleem's oud, kucing and musically bzs

been bz like hell;p
..hmm shamsul my fren got married last 2 week on 13th feb and same goes to hafidz huhu -but i only managed to come to shamsul wedd only, not to hafidz wedd. huhu hafidz reception is at pasir gudang-dat is bout 2 hrs journey by car and im so sorry hafidz, i just cant slot in to come to yr wedding reception in my timing.. actyl i am very packed with things to do n have some werk to do with aleem on dat day..maaf sangat2 yer



aleem is a fren from singapore, met him on the internet =]
..i've arranged some meeting for aleem to meet up with cikgu hussin, i have to fetch him and lepak2 lah, we have planned for this meetin bout a month ago - aleem wanted to buy cikgu's oud and alhamdulilah he dapat bought cikgu's oud:D

myself and taufiq hangout with aleem ..actly aleem came to pontian with his wife and his wife's sister-comel adik dia, bila senyum jer aku terus cair macam air hahaa;p ada mcam lesung pipit kat atas pipi dia;p adeh~
hehe they stayed in a hotel at Pontian Kecil for 2 days.. n wat i founded was dat Aleem is a really great man..a sufi believer, he works in biological lab in National University of Singapore for a living, he loves music and he can play oud very well,
he had his own band n btw his wife's brother also in a band called the sallys in Singapore
..Aleem writes his own songs (intrumental arabic, sufi song)-i got his mp3 song, well recorded and it is very soothing, relaxing, an ambiance music of gypsy/arabic style of music. He said dat he learned oud by himself, tru frens and the internets.but i was just hard to believe it! his recorded mp3 song sounded so cool n like a profesional musician! luv n respect lah aleem! hmm..it was a coincident dat we met,he need to buy new oud for his music and he searched the internet and walla!!the internet connects us!;p

we'll meet again sooon aleem,wehoo..salam hormat bro!:D





hmm got 2 new cats..slightly after aleem went back home to singapore, i fetched 3 cats frm eja's cousin hse which he promised to give me last month.. 2 cats for me and 1 cat for amin =]
..yesterday baru jer bagi nama,dua minggu takda nama heehe mak aku bagi nama yg jantan, yg betina sepupu aku fatin bagi nama ..named khafi (male) n titah (female) ..aged at 1 mth and 3 weeks old.. banyak kutu wo;p

Thursday, January 28, 2010

chinese new year decoration - the puteri pacific johor bahru


(click pic to enlarge)
Cik Haliza Salim, shes been working for few month as Public Relation Executive at The Puteri Pacific Johor Bahru, ..recently, ms yeo marcom manager resigned and now haliza working by herself to overlook on marcom/graphic works.. all of us still report to Dir of Sales & Marketing Encik kamarul Anuar ..hmm we're waiting for new marcom/pr manager to manage art department and marketing communication department..
*sorry yer cik haliza;p gambarrmu dijual agagaga;p
and sorry geng tak online2 facebk/other social networking myspace tuh semue;p huhu bzss


chinese new year decorations.. dah lama tak buat decor, sudah lebih kurang 5 tahun we only do designs and visual (for colleterals; adverts, posters,flyers etc) involving the hotel, persada johor and sibu island resorts (johor corp sister company) as all festive decor was done out-sourse n by housekeeping department.

Now..well..its kinda..still ok la, kena involve balik;p layaaan.. got 2 partime worker adik and amad
-we're joining hands with hskp dept, but we only do the hotel's main entrance, hotel's lobby centrepiece and coffee hse glass wall..other area done by hskp dept.
below is one of the area's visual:

..some draft visual from myself and Raihan - artwork done byusing corel draw x3
En Roslan(the puteri pacific general manager) want it to look modern and yet stil have traditional chinese element on the whole concept..not just normal lantern decor;p


adik(sharol) and amad is setting up the prop according to the visual/plan
..hehe pakai songkok; berkabung sultan johor mangkat


yesterday, we've done wit the main entrance:D
..hmm im not really sure bout persada johor decor, just now they've cancelled for us to do the decor, not knowing why..

hey!do come and drop by to c our work of art if u r in johor bahru ya ;D
snippit; before this, here in johor bahru..i've experienced doing visuals/decor for friends; few hotel, shopping complexs festive decor, few discotique for concepts and gimmicks plus some theme ideas for private functions.. its kinda fun, enjoyable and adventuring work of art =]
:D cheersss